logo

Ο ιδρυτής της εταιρίας, Άγγελος Παπαδόπουλος, έρχεται στην Αθήνα από το Κάψια της Αρκαδίας και εργάζεται στο γνωστό αθηναϊκό εστιατόριο ΠΑΛΛΑΣ, στην Πανεπιστημίου, στο τμήμα ζαχαροπλαστικής όπου έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τον κλάδο των τροφίμων και την παραγωγή ζαχαρωδών. Και το 1951 ιδρύει την ατομικήτου  επιχείρηση και αρχίζει να πειραματίζεται με την παραγωγή της παστίλιας. Το 1963 προχωρά στην αγορά υπερσύγχρονου, για τα δεδομένα της εποχής, συστήματος παραγωγής παστίλιας της εταιρίας. Αγορά αυτόματων συσκευαστικών μηχανών με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ασφάλειας και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένωνγίνεται το 1966, ενώ το 1971 υο εργοστάσιο της εταιρίας μεταφέρεται στα Άνω Λιόσια. Σήμερα το σήμα ΒΙΑΠ MENTEL αποτελεί ένα από τα παλιότερα κατωχηρωμένα σήματα στην Ελλάδα.

Η ΒΙΑΠ MENTEL διαθέτει παράδοση 2 γενεών στο χώρο των ελληνικών ζαχαρωδών. Με έτος ίδρυσης το 1956, η εταιρία είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στην κατηγορία προϊόντων από αραβικό κόμμι, ενώ έχει επεκταθεί με επιτυχία στην κατηγορία των σοκολατοειδών. Η ΒΙΑΠ MENTEL έχει επενδύσει στην τεχνολογία, με παραγωγική διαδικασία, πιστοποιημένη κατά ISO 22000, ενώ οι εγκαταστάσεις της και το οργανωμένο δίκτυο διανομής, της επιτρέπει να εξυπηρετεί έγκαιρα ένα ευρύ φάσμα συνεργατών, από hypermarkets και supermarketsμέχρι περίπτερα και καταστήματα τουριστικών ειδών. Η ΒΙΑΠ MENTEL απασχολεί σήμερα προσωπικό 23 ατόμων και έχει εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 1.200 τετραγωνικών μέτρων. Εξάγει με επιτυχία τα προϊόντα της σε Κύπρο, Καναδά και Αυστραλία, ενώ δίνει δυναμικά το παρών σε διεθνείς εκθέσεις του κλάδου. Ο στρατηγικός της στόχος είναι διπλός: αφενός η συνεργασία με νέους αντιπροσώπους, διανομείς και χονδρεμπόρους στην ελληνική αγορά και αφετέρου η επέκτασή της διεθνώς και σε άλλες αγορές.

Show sidebar

Δεν βρέθηκε κανένα προϊόν που να ταιριάζει με την επιλογή σας.